Ruim 24 jaar geleden starten PTV en TLN een ambitieus project om een professionele routeplanner voor vrachtauto’s te ontwikkelen. Dit bleek een schot in de roos, uit deze unieke samenwerking is dé standaard routeplanner voor de logistieke branche TLNplanner ontstaan. Momenteel maken 4000+ bedrijven dagelijks gebruik van TLNplanner.

Met elkaar samenwerken is succes, bij elkaar blijven is vooruitgang. Op 15 december 2020 ondertekenden Jan Boeve (directeur van TLN) en Dyon van Gaans (directeur van PTV Benelux) een nieuw contract. Beide partijen hebben besloten om de samenwerking die al ruim 24 jaar duurt, voort te zetten.

De online routeplanner is inmiddels veel breder inzetbaar dan enkel als routeplanner, de tool wordt veelvuldig gebruikt als calculator voor tolkosten, tijden, afstanden, kosten en CO2-uitstoot. Tolkosten kunnen bijvoorbeeld door heel Europa worden berekent.

Voor de dagelijkse transportplanning wordt TLNplanner ook ingezet om de optimale route te berekenen en volgordeoptimalisatie voor bijvoorbeeld 15 afleveradressen in de distributie.

Naast TLNplanner is ook TLNnavigator ontstaan uit de samenwerking. Een navigatiesysteem voor vrachtwagenvriendelijke routes. De route kan rechtstreeks vanuit TLNplanner naar TLNnavigator verstuurd worden.

Dyon van Gaans, directeur van PTV Benelux en mede initiatiefnemer destijds voor de ontwikkeling van de TLNplanner: ‘’Het succes van de TLNplanner is omdat het ontstaan is vanuit de behoefte van de markt. Daarnaast de constante ontwikkeling van het product dat meegaat met de realiteit en beschikbare technieken. Van enkel tijd- en afstandsberekening, tot het optimaliseren op basis van venstertijden tot het berekenen van tol voor verschillende voertuigclassificaties. Daarbij worden uitkomsten van TLNplanner gezien als dé standaard voor het verkoop- en administratieproces. Niet alleen in Nederland, maar ook verder in de Benelux en Europa.’’

Jan Boeve, directeur van TLN: ‘’De TLNplanner is voor onze leden een belangrijk hulpmiddel om de optimale route en de daarbij behorende kilometers en kosten te berekenen. Wij gaan door met de ontwikkeling van de TLNplanner samen met PTV Group om het continu te verbeteren met de mogelijkheden van de laatste technieken. ICT is een van de belangrijkste succesfactoren in onze branche.’’

De TLNplanner maakt onderdeel uit van het TLN Ledenvoordeelprogramma. TLN leden krijgen tot 47% korting op de TLNplanner.

TLNplanner

Een standaard routeplanner voor de berekening van tijden en afstanden, maar welke toegevoegde waarde biedt TLNplanner daarnaast? De logistieke sector kan dit routeplanningssysteem hanteren voor het doorrekenen van offertes, plannen van transporten, berekenen van tolkosten en het opstellen van facturen.

TLNnavigator

Geplande routes rechtstreeks doorsturen vanuit TLNplanner? Gebruikmakend van TLNnavigator kunt u vrachtwagenvriendelijke routes uitstippelen, voor zowel lokale als internationale chauffeurs. TLNnavigator kan tevens uitgetest worden via een smartphone, welke enkel beschikbaar is voor Android gebruikers.

 

Over Transport & Logistiek Nederland (TLN)

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. TLN is een vereniging met 5.000 leden. Transport en Logistiek Nederland werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa. Wij ondersteunen en verbinden ondernemers in de transport- en logistieksector.

  • TLN vertegenwoordigt de belangen van haar leden: lokaal, regionaal, nationaal en Europees.
  • TLN heeft veel specialistische kennis en expertise op het gebied van transport en logistiek. Die kennis is grotendeels gratis beschikbaar voor de logistiek ondernemers die lid zijn van TLN. Dit vind je op deze website onder het kopje ‘Thema’s’.
  • TLN verbindt haar leden en biedt een netwerk waarin kennis en ervaring wordt uitgewisseld door ondernemers.
  • TLN is de grootste werkgeversorganisatie van transporterend Nederland en voert cao-onderhandelingen om te zorgen voor een verantwoorde cao voor haar leden.
  • TLN is het aanspreekpunt voor en over de sector.
  • TLN biedt inkoopvoordeel en speciale voorwaarden voor leden dankzij collectieve afspraken met leveranciers en partners.

Over PTV Group

PTV Group plant en optimaliseert alles wat mensen en goederen wereldwijd beweegt - of het nu gaat om transportroutes, distributiestructuren of particulier en openbaar vervoer. Het bedrijf biedt software, data en advies op het gebied van transportplanning voor bedrijven in meer dan 120 landen.

De logistieke softwareoplossingen helpen bedrijven in verschillende branches om hun transportactiviteiten snel en efficiënt te beheren en uit te voeren. Met slimme algoritmes, en een totaaloverzicht van relevante transport- en tolkosten, helpt PTV gebruikers bij het optimaliseren van hun transportplanning. Ze krijgen de tools in handen om de controle te nemen, groei te realiseren en hun vrachtvervoer en routes te beheren - van de strategische planning voor de middellange en lange termijn tot de operationele planning.

Met de markt leidende producten zoals: dé standaard transportrouteplanner voor de logistieke branche: TLNplanner, die meer dan 20 jaar geleden samen met de brancheorganisatie Transport & Logistiek Nederland werd opgericht. Daarnaast PTV Route Optimiser ST, het ritplanningssysteem voor automatische verdeling van opdrachten over het beschikbare wagenpark binnen de transportplanning en PTV xServer, onze geografische en logistieke web APIs voor onze partners en eindgebruikers. Deze kunnen geïntegreerd worden in een bestaande applicatie om deze te verrijken met planfunctionaliteiten.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »