Wegennetwerk voor langere en zwaardere vrachtautocombinatie in Nederland

Binnen Nederland zijn er op dit moment bijna 1.800 LZV’s of ecocombi’s in gebruik en dat aantal neemt snel verder toe. LZV’s mogen enkel met ontheffing rijden op wegen die daarvoor zijn vrijgegeven.

LZV’s nu ook in TLNplanner

De binnen de transportsector alom bekende TLNplanner beschikt vanaf 2 juli over een belangrijke nieuwe functionaliteit. Het routeplanningssysteem is vanaf die datum ook toegankelijk voor LZV’s.

Meest optimale route

TLNplanner, een product van PTV Group en TLN, is een professioneel routeplanningssysteem, speciaal ontwikkeld voor de transportsector. Ruim 2.800 TLN-leden maken dagelijks gebruik van de deze planningstool. De planner wordt door een groot aantal brancheorganisaties ondersteund en geeft vervoerders snel inzicht in de meest optimale route en bijbehorende kosten, zoals tolkosten.

Voortaan beschikbaar

Tot op heden was het niet mogelijk voor LZV gebruikers om een route digitaal te plannen. Daar is nu een oplossing voor gevonden. PTV Group, TLN en de RDW hebben ervoor gezorgd dat het LZV-voertuigprofiel en het LZV-netwerk voortaan beschikbaar zijn binnen TLNplanner.

LZV-routes

Zodra binnen TLNplanner het LZV-voertuig geselecteerd wordt, zal het wegennet dat geschikt is voor LZV’s oplichten in de kaart. Vooralsnog alleen in Nederland, maar het streven is om deze service later ook voor andere landen aan te bieden. TLN is blij met de nieuwe feature in TLNplanner. Het biedt vervoerders nu de mogelijkheid om ook LZV-routes snel en efficiënt te kunnen plannen.

Dit kan TLNplanner:

  • LZV voertuigprofiel
  • LZV netwerk
  • Visualisatie van wegennetwerk op de kaart
  • Tolkosten berekenen Europa
  • Snel en efficiënt plannen
  • Altijd up to date
  • Nauwkeurige calculaties
  • Samenwerking Transport & Logistiek Nederland (TLN), PTV Group & RDW

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor LZV's.

Contact opnemen »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »