Gemak en correctheid erg belangrijk

Vanaf het moment dat International Road Ferry (IRF) B.V. in Rotterdam-Albrandswaard computers gebruikt, is TLNplanner in gebruik. Dit is één van de heel lange gebruikers van het systeem dat zich verder heeft ontwikkeld in de loop der jaren.

TLNplanner is een gestandaardiseerde routeplanner die is ontwikkeld door softwareleverancier PTV Group in samenwerking met TLN en de Vereniging van Zeecontainers (VZV). Gekenmerkt door de uniformiteit, de betrouwbare en nauwkeurige afstandsberekening en de acceptatie door zowel vervoerders als verladers, zorgt TLNplanner ervoor dat er geen onduidelijkheden zijn over de afgelegde afstand van een transport. IRF is TLNplanner gaan gebruiken vanaf het moment dat de computers hun intrede deden. Redelijk snel is het bedrijf overgegaan op de online versie.

350 trailers

IRF is gespecialiseerd in transport vanuit Duitsland en Nederland naar Groot-Brittannië en vice versa, veelal van complete ladingen, maar sinds de verhuizing naar Rotterdam in 2017 ook veel deelzendingen. “Hierbij is het gebruik en gemak van de TLNplanner onmisbaar,” zo stelt officemanager Marcel Bark. Dat transport vindt plaats met zo’n 350 eigen trailers getrokken door charters, er zijn geen eigen trekkers met chauffeurs in dienst. Het grootste deel van de transporten gaat via de ferry over de Noordzee route, zo’n 75 tot 80% vindt dus onbegeleid plaats. Het restant gaat grotendeels via de korte kanaal route. “Wij waren op zoek naar een algemeen geaccepteerde standaard voor de berekening van onze transporten. We gebruiken TLNplanner puur voor de voor- en nacalculatie van ritten. Op basis van de kilometers en de Maut berekent TLNplanner de kosten van het transport van bijvoorbeeld van de laadplaats naar de ferry terminal en vanaf de ferry terminal in UK naar de losplaats in Engeland. Op basis van die berekening brengen wij dan een offerte uit aan de opdrachtgevers.”

Ook xServer

Voor IRF is TLNplanner ook de juiste tool voor de nacalculatie van het vervoer voor de charters. “Die geautomatiseerde nacalculatie levert tijdsbesparing op en sluit discussies uit. Voorheen werden handmatig ritten ingevoerd en nagerekend. Dat hoeft niet meer. Met de xServer van PTV die we vanaf 2015 in gebruik hebben en die een koppeling heeft met het TMS-systeem, kunnen we gemakkelijk onze nacalculatie leggen naast de rittenlijst van de vervoerders. Dat wij TLNplanner niet gebruiken als routeplanner, heeft te maken met het feit dat wij geen fijnmazige distributie doen. Op de planningsafdeling gebruiken de planners TLNplanner wel om bijvoorbeeld los- en laadplaatsen te visualiseren op de kaart.”

De waarheid

IRF heeft TLNplanner verder zien ontwikkelen door de jaren heen. Het routeplanningssysteem is met zijn tijd meegegaan. Maar de voordelen zijn gebleven. De officemanager besluit: “Gemak, bereikbaarheid en vooral correctheid vinden wij erg belangrijk. Wat eruit rolt, is de waarheid en dat wordt geaccepteerd.”

Download deze klantcase in pdf »

Maak net als IRF gebruik TLNplanner »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »