Grip op de planning dankzij koppeling met de PTV Driver App

Elke dag gaat Durmus Özmen van Stuntbed.nl met zijn Volkswagen Crafter op pad om bedden af te leveren in heel Nederland. Met TLNplanner maakt de jonge ondernemer een efficiënte route langs alle afleveradressen. Dankzij de koppeling met de PTV Driver App op zijn iPhone houdt hij altijd grip op de planning. En profiteren zijn klanten van actuele informatie over aankomsttijden.

Stuntbed.nl verkoopt goede bedden tegen lage prijzen zonder verborgen kosten. “Ik heb liever een iets lagere marge, zodat ik meer verkoop en mijn vrachtwagen vol zit”, lacht Durmus Özmen, die het bedrijf in maart 2020 met hulp van zijn vader heeft opgericht.

In Ridderkerk beschikt Stuntbed.nl over een magazijn waarin alle bedden op voorraad liggen. Özmen verwerkt zelf de bestellingen, doet de klantenservice, plant de afleveringen, verzamelt de goederen, laadt de Volkswagen Crafter en kruipt vervolgens zelf achter het stuur van zijn bakwagen. “In het begin startte ik rond vier uur ’s middags met afleveren. Maar door het groeiende aantal bestellingen was ik steeds vaker pas rond middernacht klaar. Tegenwoordig begin ik gewoon in de ochtend met bezorgen.”

"Met één druk op de knop berekent TLNplanner de meest efficiënte route"

Durmus Özmen, oprichter van Stuntbed.nl

PTV Driver App

Het kloppend hart van de operatie is TLNplanner, de standaard routeplanner van logistiek Nederland. Özmen heeft aan een postcode en huisnummer voldoende om een afleveradres op de digitale kaart van TLNplanner zichtbaar te maken. Als hij meerdere afleveradressen invoert, berekent TLNplanner met één druk op de knop de meest efficiënte route inclusief afstanden en tijden. Vervolgens verstuurt Özmen vanuit TLNplanner een e-mail met een link naar zijn iPhone. Als hij die link opent, wordt de route automatisch geopend in de gratis PTV Driver App. Vervolgens kan hij zijn Crafter starten en met zijn iPhone in de cradle de volledige route adres voor adres afhandelen.

TLNplanner heeft het leven van Özmen een stuk gemakkelijker gemaakt. “In het begin maakte ik de routes met behulp van twee landkaarten en een paar prikkers. Daarna ben ik Google Maps gaan gebruiken, maar daarmee kan ik per route slechts acht of negen afleveringen inplannen. Dat is te weinig, want de vrachtwagen biedt ruimte aan tien of elf orders. En als ik onderweg even geen bereik had, was alles weg en moest ik de route weer opnieuw opstarten in Google Maps. Met TLNplanner in combinatie met de PTV Driver App heb ik daar geen last meer van.”

Actuele aankomsttijden

Alle klanten van Stuntbed.nl ontvangen de dag voor aflevering een bevestiging met daarin een unieke link voor tracking en tracing. Die links worden automatisch aangemaakt in TLNplanner. Özmen kan die link eenvoudig oppakken en slepen naar de klaargezette bevestigingsmail. “Als de klant de link opent, ziet hij de verwachte aankomsttijd met een bandbreedte van een uur. In 90 procent van de gevallen lukt het om binnen dat tijdvak te arriveren.”

Dankzij de koppeling met de PTV Driver App beschikken klanten altijd over de meest actuele informatie. Als Özmen in de app aangeeft dat hij op een adres is aangekomen, rekent TLNplanner opnieuw alle aankomsttijden door. Datzelfde gebeurt nogmaals als hij na aflevering het volgende adres aanklikt. “TLNplanner reserveert tien minuten per aflevering, maar meestal ben ik iets sneller klaar en dus ook iets eerder op het volgende adres. Alleen als ik onderweg ongepland moet tanken of een hapje eten, moet ik me haasten om op tijd te komen.”

Vervanger inschakelen

Özmen is blij met de flexibliteit van TLNplanner. Als hij bijvoorbeeld een route op het laatste moment moet aanpassen, hoeft hij niet alle klanten opnieuw een bevestigings­­mail te sturen. “Wat fijn is, is het gemak waarmee ik een vervanger kan inschakelen. Als ik een vrije dag heb en een vriend de rit overneemt, hoeft hij alleen maar de PTV Driver App te installeren en in zijn mailbox de link naar de route te openen.”

Via de PTV Driver App kan Özmen direct doorschakelen naar de navigatiefunctie op zijn iPhone. Omdat Stuntbed.nl geen gebruik maakt van zware vrachtwagens, is een professioneel trucknavigatiesysteem zoals TLNnavigator niet nodig. “Mijn bakwagen mag overal komen. Ik hoef geen rekening te houden met brughoogten en aslasten. Ik kan dus gewoon gebruik maken van Apple Maps”, lacht Özmen.

Vooruit plannen

De beslissing om met TLNplanner aan de slag te gaan, nam Özmen op dringend advies van zijn vader. “Mijn vader hamert op efficiëntie en is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om processen te optimaliseren. Zijn advies is gebaseerd op een vergelijking van mijn eigen routes met die van TLNplanner. Hij was snel overtuigd van de voordelen. En na de gratis proefperiode was ik ook overtuigd. Ik kan nu vanaf elke locatie routes plannen en aanpassen. Ik kan de starttijd veranderen, pauzes inplannen, routes omdraaien en routes naar andere dagen verplaatsen. Dat alles scheelt veel tijd.”

"TLNplanner laat zien hoe vol elke route is en hoeveel afleveringen we nog kunnen inplannen"

Durmus Özmen, oprichter van Stuntbed.nl

Met name de mogelijkheid om vooruit te plannen, spreekt Özmen aan. “Klanten krijgen de belofte dat we binnen één tot vijf werkdagen afleveren. Dat geeft ons de mogelijkheid om efficiënt te plannen. Op maandag en donderdag rijden we vaak naar het noorden, op dinsdag naar het westen en op woensdag en vrijdag naar het oosten en zuiden. Maar soms vragen klanten om een bed pas over twee weken af te leveren. Ook die kan ik alvast inplannen. TLNplanner laat zien hoe vol elke route is en hoeveel afleveringen we nog kunnen inplannen. Zo kan ik spelen met de planning.”

Verder uitbouwen

TLNplanner biedt behalve een efficiënte routeplanning ook inzicht in rijtijden en transportkosten. “Maar eerlijk gezegd let ik daar weinig op. Ik kijk vooral naar de efficiëntie. Zolang een rit vol is, weet ik dat we voldoende inkomsten hebben”, vertelt Özmen, die dankzij TLNplanner meer tijd overhoudt voor zaken zoals de inkoop van bedden en de inrichting van de webshop. “In combinatie met de PTV Driver App geeft deze routeplanner mij de ruimte om Stuntbed.nl verder uit te bouwen.”

Download deze klantcase in pdf »

Gebruik net als Stuntbed.nl ook TLNplanner »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »