Voor elke koerier is een accurate routeplanner van onschatbare waarde wanneer deze zo snel mogelijk de route van punt A naar punt B moet calculeren. Van nieuwe wegen en veranderende tolkosten raken normale routeplanners al snel in de war, waardoor uw bezorger het gevaar loopt onnodig om te rijden en op onvoorziene kosten te stuiten. TLNplanner is altijd up-to-date en is in staat om binnen een paar seconden complexe berekeningen uit te voeren, zodat altijd de meest efficiënte route wordt bepaald.

Waarom een normale routeplanner voor koeriers niet werkt

Een route plannen als koerier zijnde klinkt misschien als een makkelijke opdracht. Uw medewerker typt het adres in in Google Maps en kiest vervolgens de snelste route. Toch is plannen met Google Maps verre van optimaal. Waar een kleine opdracht met de bestelauto misschien nog wel met Google Maps kan worden afgehandeld, loopt de koerier van een vrachtauto al snel tegen problemen aan wanneer hij meerdere adressen moet aandoen. Zo houdt Google Maps tijdens het plannen geen rekening met:

  • het voertuigprofiel van de wagen;
  • de rust- en rijtijden van de koerier;
  • tolwegen;
  • milieuzones;
  • tunnelhoogtes;
  • vervoerskosten.

Een snel ritje pakt ineens heel anders uit wanneer uw koerier bij een tunnel of milieuzone vastloopt, omdat hij er met de vrachtwagen of bestelbus niet doorheen mag. Dit is niet alleen vervelend voor uw medewerker, maar ook voor de klant die op zijn bestelling zit te wachten. Een normale routeplanner voor koeriers houdt ook geen rekening met tolwegen en benzinekosten, waardoor routes veel duurder worden dan gepland.

Hoe de planning software van routeplanners werkt

Gelukkig bestaan er ook routeplanners voor koeriers die wél rekening houden met vervoerskosten en het voertuigprofiel. De planning software bepaalt niet alleen de juiste route, maar optimaliseert deze ook op basis van verschillende factoren, zoals tijd, afstand, CO2-uitstoot en tol- en transportkosten. Met behulp van planalgoritmes berekent de routeplanner ideale routes. Hierdoor heeft u een veel beter overzicht van de verwachte aflevertijd van de verschillende bestellingen, zodat u uw klant hiervan op de hoogte kunt brengen. Ook worden de kosten in kaart gebracht, zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan.

Planning software in combinatie met planner voor optimale routes

Misschien heeft u al een planner in dienst en concludeert u nu dat zijn of haar werk met de komst van de efficiënte planning software voor koeriers overbodig is geworden. Toch is dit geenszins het geval. Onze routeplanner voor koeriers neemt uw planners werk uit handen zodat ze tijd hebben om zich op andere belangrijke zaken te richten. Terwijl de software het rekenwerk doet, richt de planner zich op de menselijke kant van het planproces. Zo weet hij precies wat de wensen van de klanten zijn en wat de koeriers aankunnen. Ook heeft de planner oog voor restricties waar de software geen weet van heeft, zoals moeilijk bereikbare klanten of extra drukte op de weg wegens vakantieverkeer. Combineer de routeplanner voor koeriers van TLNplanner daarom altijd met de inzet van uw planners voor een optimaal resultaat!

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »