Een routeplanner voor bestelauto’s moet efficiënt zijn om uw koeriers snel en veilig van punt A naar punt B te brengen. Daarbij houdt een planner ook rekening met tol- en transportkosten, zodat u de kosten van uw ritten laag houdt. Hoe werkt een routeplanner precies en wat maakt deze transport planner anders dan andere planners?

Het verschil tussen gewone routeplanners en transport planners

Natuurlijk kent u de routeplanners van TomTom en ANWB wel. Deze planners werken op basis van satellietsignalen. Het systeem gaat in de database op zoek naar de coördinaten van de plaats van vertrek en vervolgens naar die van de plaats van bestemming. Dan kijkt het systeem naar de tussenliggende coördinaten en stelt aan de hand hiervan een route op. Een routeplanner of transport planner werkt in veel opzichten hetzelfde als een gewone planner. Toch zijn er ook belangrijke verschillen. Zo houdt een transport planner rekening met verschillende factoren:

  • voertuigprofiel: een routeplanner voor bestelauto’s moet met andere beperkingen rekening houden dan een routeplanner voor fietsers of vrachtwagens. Daarom vult u allereerst het type voertuig in dat uw koerier tot zijn of haar beschikking heeft, waarna de planner een route voor u uitstippelt;
  • CO2-uitstoot: een transport planner berekent niet alleen uw uitstoot, maar vermindert deze ook door efficiënte routes te plannen. Compenseer uw CO2-emissie bovendien door middel van myclimate, een organisatie die geld investeert in groene projecten;
  • tol- en transportkosten: tijdens het rijden wilt u natuurlijk zo weinig mogelijk geld kwijt zijn aan tolwegen en benzine. Bereken van tevoren al de kosten en stel op basis van deze informatie offertes op.

Maak het de pakketbezorger gemakkelijk met een transport planner

Een pakketbezorger is erg gebaat bij een goede routeplanner om zijn werkdag soepel te laten verlopen. Een gemiddelde koerier levert, afhankelijk van de drukte, zo’n 100 à 200 pakketjes af per dag. Als een bezorger al deze pakketjes met behulp van Google Maps of de TomTom moet bezorgen, rijdt hij of zij waarschijnlijk nodeloos om, waardoor veel klanten hun pakketten niet op tijd ontvangen. Een routeplanner voor pakketbezorgers houdt rekening met de verschillende adressen en optimaliseert de route, zodat de bezorger zo snel mogelijk van het ene naar het andere adres reist.

Versimpel het logistieke proces voor de vrachtwagenchauffeur

Met de vrachtwagen op weg gaan is logistiek gezien een hele uitdaging. Een vrachtwagenchauffeur moet met veel hoogte- en zwaartebeperkingen rekening houden. Gelukkig kan een transport routeplanner hem of haar veel van deze zaken uit handen nemen. Door het voertuigprofiel zorgvuldig te selecteren, kan TLNplanner aan de slag met het berekenen en optimaliseren van uw route. Niet alleen de zwaarte en afmetingen van het voertuig, maar ook de rij- en rusttijden van de chauffeur worden in ogenschouw genomen. Zo ontvangt u van tevoren al een uitgebreid overzicht van de verwachte reistijd en vervoerskosten.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »