TLNplanner is de standaard routeplanner waarmee u eenvoudig transportkosten berekent. Dat geldt ook voor de vrachtwagenheffing, die de Nederlandse overheid naar verwachting in 2026 invoert. Vanaf dat moment betaalt u voor alle vrachtwagens in Nederland een tol van circa vijftien cent per kilometer. TLNplanner laat zien wat de impact is op uw verdienmodel.

Wat is de Nederlandse vrachtwagenheffing?

De vrachtwagenheffing betekent dat vrachtwagens voor het gebruik van het wegennet een vast bedrag per kilometer gaan betalen. Hoe groter het gebruik van het wegennet, hoe hoger de tol die in Nederland voor vrachtwagens moet worden betaald. Deze tol is vergelijkbaar met de maatregelen die gelden in de ons omringende landen, zoals de tol in België en de Maut in Duitsland.

Met de vrachtwagenheffing voor Nederland verdwijnt de belasting zware motorvoertuigen (het Eurovignet), terwijl de motorrijtuigenbelasting voor vrachtwagens tot het Europees minimum wordt verlaagd. De netto-opbrengst van de vrachtwagenheffing gaat naar verduurzaming en innovatie van de transportsector. Denk daarbij aan de inzet van elektrisch aangedreven vrachtwagens, het gebruik van hernieuwbare brandstoffen en vermindering van het aantal kilometers.

Wie gaat de vrachtwagenheffing betalen?

Iedereen die met zijn vrachtwagen gebruikt van het Nederlandse wegennet. De heffing geldt niet alleen voor snelwegen, maar ook voor een aantal lokale en regionale wegen. Daarmee wil de overheid voorkomen dat vrachtwagens snelwegen gaan mijden om geen vrachtwagenheffing te hoeven betalen. Vrachtwagens hoeven geen extra tol te betalen op wegen waar al tol wordt geheven, zoals de Westerscheldetunnel, Kiltunnel en Blankenburgverbinding.

De Nederlandse vrachtwagenheffing geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse vrachtwagens van meer dan 3500 kilo. De hoogte van de heffing hangt af van de milieukenmerken en het gewicht van de vrachtwagen. Dus hoe schoner en lichter het voertuig, hoe lager de heffing. Het kabinet heeft aangegeven dat het gemiddelde tarief circa 15 cent per kilometer zal bedragen.

Hoe bereken ik de Nederlandse vrachtwagenheffing?

Straks gebeurt dat volledig automatisch. In elke vrachtwagen wordt boordapparatuur geïnstalleerd die bijhoudt hoeveel kilometer de vrachtwagen heeft afgelegd op de wegen waar de heffing geldt. De boordapparatuur wordt geleverd door de toldienstaanbieders die de vrachtwagenheffing namens de overheid gaan registreren en innen.

De vrachtwagenheffing kunt u ook berekenen met TLNplanner, de standaard routeplanner voor de Nederlandse transportsector. De TLNplanner weet voor welke wegen de vrachtwagenheffing wel en niet geldt. Op basis van uw voertuigprofiel en uw route rekent TLNplanner uit hoeveel tol per vrachtwagen in Nederland u moet betalen. Net als nu al mogelijk is met de tol in België en de Maut in Duitsland. U kunt er van op aan dat in TLNplanner altijd de actuele tolkosten staan – niet alleen van Nederland, België en Duitsland maar ook van alle andere Europese landen.

Waarom zou ik de vrachtwagenheffing berekenen?

Omdat u vooraf wilt weten wat u kwijt bent aan de vrachtwagenheffing in Nederland, zodat u die kunt meenemen in de offertes aan klanten. Na afloop van een rit kunt u de vrachtwagenheffing berekenen om te controleren of de toldienstaanbieder het correcte bedrag heeft geïnd en om uw opdrachtgever het juiste bedrag in rekening te brengen. Behalve voor voorcalculatie en nacalculatie is het ook zinvol om de hoogte van de tol voor vrachtwagens in Nederland mee te nemen bij de investering in het wagenpark: met welk type voertuig bent u straks het beste uit?

De Nederlandse vrachtwagenheffing heeft impact op het verdienmodel en het rendement van uw bedrijf. Uw vaste kosten gaan immers omlaag, terwijl uw variabele kosten stijgen. Daarom worden de details over de vrachtwagenheffing – de wegen waarvoor die geldt en het tarief per type voertuig – opgenomen in TLNplanner zodra ze bekend zijn. Zodat u al ver voor invoering van de vrachtwagenheffing kunt uitrekenen wat de gevolgen zijn voor de operatie en het bedrijfsresultaat.

Nu testen »

tlnplanner eta berekenen

Traceer de locatie van uw voertuig

tlnplanner eta tracking link

Locatie gevisualiseerd op de kaart

tlnplanner eta ptv driver app

PTV Driver App

Tracing

Met de nieuwe tracing functionaliteit van TLNplanner kunt u voortaan de locatie van uw voertuigen traceren. Deze locaties worden gevisualiseerd op een kaart. Om de meest actuele locatie te zien, kunt u de pagina handmatig actualiseren.

tlnplanner eta berekenen

 

 

TLNplanner i.c.m. PTV Driver App

De tracing functionaliteit wordt gebruikt in combinatie met de PTV Driver App. De route wordt vanuit TLNplanner via een SCEM-ID verstuurd naar de PTV Driver App, vervolgens kan het voertuig gevolgd worden en wordt de locatie op de kaart in TLNplanner gevisualiseerd

PTV Driver App is gratis te downloaden in de Google Play Store & App Store.

Meer informatie over de PTV Driver App »

Wat zijn uw voordelen?

  • Inzicht in alle actieve routes
  • Locatie gevisualiseerd op de kaart
  • Voertuigen volgen
  • Basis boordcomputer functionaliteit met PTV Driver App
  • Accurate locaties doorgeven aan uw klanten

tlnplanner eta adressen phone

ETA’s & locaties

De locatie van de chauffeur is enkel zichtbaar voor diegene die werkt met TLNplanner. De eindklant ziet de locatie van de chauffeur niet, maar ontvangt wel de real-time ETA’s. Het is binnen TLNplanner mogelijk om aan te geven wanneer de eindklant een melding van de ETA krijgt, denk aan: start rit, vertraging etc. Ook is het mogelijk voor de eindklant om via een unieke webpagina de ETA te volgen.

Functies

TLNplanner

PTV Route Optimiser ST

Routeplanning - één route Ja Nee
Rittenplanning - meerdere ritten Nee Ja
     
Het (automatisch) toewijzen van activiteiten aan resources/­voertuigen Nee Ja
Weergave meerdere ritten op de kaart Nee Ja
Volgorde van ritstops optimaliseren Ja Ja
Import vanuit een administratief systeem (ERP, TMS, WMS, eigen applicatie,…) Nee Ja
Excel (.csv) import Ja Ja
Single en multi depot/dc planning Nee Ja
Berekenen en communiceren van ETA's Ja* Ja
Tol- en transportkosten berekenen Ja Ja
Keuze diverse voertuigprofielen Ja Ja
Rekening houden met venstertijden Ja Ja
Rapportage­mogelijkheden Nee Ja
Analyse wagenpark en chauffeurs Nee Ja
Kostenoverzicht van het complete wagenpark Nee Ja
Visualisaties op de kaart Ja Ja
Koppeling met boordcomputer Nee Ja
Voorplanning / planvoorstel Nee Ja
Bulk­berekeningen in Excel Ja Nee
Rekening houden met lading, gewichten, volumes, laadmeters & overige restricties Nee Ja
Rekening houden met laad- en lostijden Ja Ja
Emissie­berekening Ja Ja

 
* Het is mogelijk om ETA’s binnen TLNplanner te berekenen & communiceren. Dit kan d.m.v. PTV Driver App i.c.m. PTV Drive&Arrive.

De Duitse tol geldt voor binnen- en buitenlandse vrachtwagens vanaf 7,5 ton. Wanneer u voor uw werk over Duitse autosnelwegen en rijkswegen rijdt, is het dus van belang om op de hoogte te zijn van de laatste toltarieven. Aangezien de tarieven per land verschillen, is het begrijpelijk dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook de wijzigingen in tolheffing maken het er niet eenvoudiger op. Welke tolkosten zijn op uw wagen van toepassing? En hoe zit het met de actuele tolheffing in Duitsland? Maut Duitsland berekenen doet u met TLNplanner. Het berekent de actuele tolkosten, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wanneer betaalt u Duitse tol (maut)?

Sinds 2015 geldt de Duitse LKW-Maut niet meer alleen voor vrachtwagens van 12 ton of meer, maar ook voor vrachtwagens met een minimaal gewicht van 7,5 ton. U betaalt deze tol als u gebruik maakt van de Duitse autosnelwegen. Deze wegen worden ook wel ‘bundesautobahnen’ genoemd en vallen onder het federale beheer. Er bestaat echter ook tol voor bundesstrasse. Dit zijn wegen buiten de snelweg, die ook onder de verantwoordelijkheid van de federale overheid vallen. In 2018 is het totale Duitse wegennet onder de tolheffing gebracht. Daardoor bedraagt het gehele Mau plichtige wegennet nu ongeveer 55.000 kilometer!

Hoeveel Duitse maut betaalt u?

De precieze tolkosten die u moet betalen hangen af van een aantal factoren:

  • aantal assen;
  • gewicht van uw voertuig;
  • emissieklasse;
  • lengte van het traject.

Het aantal assen heeft niet alleen betrekking op uw voertuig zelf, maar ook op een eventuele aanhangwagen of oplegger. Zorg ervoor dat u een document hebt waaruit de euroklasse van uw vrachtwagen blijkt. Dit is de uitstootklasse van voertuigen in de Europese Unie. De betaling zelf verloopt via automatische incasso, met een tankkredietkaart of via afschrijving van een voorschotrekening.

Wijzigingen in de tol voor vrachtwagens in Duitsland

De Duitse tol in 2019 wordt aanzienlijk hoger dan in 2018. In mei 2018 besloot Duitsland de tol voor vrachtwagens fors te verhogen, met zo’n 20 tot zelfs 60 procent. Vrachtauto’s met euroklasse 6 en vier assen betalen 60 procent meer dan voorheen. Een bestuurder van een voertuig met Euro 5-motor en vijf assen legt ongeveer 27 procent meer tolbelasting neer. Vanaf 1 januari 2019 gaat de nieuwe tolheffing in Duitsland in. De verhoogde vrachtwagen tol heeft uiteraard een grote invloed op al het transportverkeer dat Duitsland doorkruist. Het wordt nu nog belangrijker om een zo efficiënt mogelijke route uit te stippelen. Zo gaat u onnodige tolkosten uit de weg en bespaart u bovendien veel brandstof. Maak gebruik van TLNplanner om automatisch maut Duitsland te berekenen en altijd de beste route te rijden. Door de actuele tolinformatie weet u precies welke kosten u moet verwachten. Zo maakt u van tevoren alvast een adequate kostenberekening.

Bereken maut Duitsland

Duitsland is van plan om vanaf 2020 de tolheffing ook voor buitenlandse automobilisten in te voeren. TLNplanner houdt de precieze ontwikkelingen voor u in de gaten, zodat u altijd op accurate tolberekeningen kunt rekenen. Test TLNplanner nu gratis. Selecteer gemakkelijk het passende voertuigprofiel. Op basis van dit profiel berekent de routeplanner niet alleen efficiënte routes, maar ook de bijbehorende tolkosten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Nu testen »

Bronnen:
www.tln.nl/actueel/
www.evofenedex.nl/kennis/landeninformatie/duitsland/belastingen

tlnplanner eta berekenen

ETA berekenen met TLNplanner

tlnplanner eta tracking link

ETA sturen naar uw klant via unieke tracking link

tlnplanner eta ptv driver app

Real-time ETA's dankzij PTV Driver App

ETA berekenen

TLNplanner berekent niet alleen de optimale route, maar berekent ook de ETA van elk afleveradres. Met een unieke link deelt u deze aflevertijd eenvoudig met uw eindklant. Maakt de chauffeur gebruik van de PTV Driver App? Dan worden die aflevertijden tijdens de rit voortdurend geactualiseerd. Dat is wel zo efficiënt, voor u en uw eindklant.

tlnplanner eta berekenen

 

ETA's delen met uw klant

Met TLNplanner kunt u de verwachte aankomsttijden eenvoudig delen met uw eindklanten. Per afleveradres genereert de routeplanner een unieke tracking link, die u eenvoudig kunt integreren in uw eigen bevestigingsbericht aan de eindklant. Die link leidt naar een afgeschermde webpagina waarop de eindklant zijn eigen aflevering op de voet kan volgen.

Real-time ETA's i.c.m. PTV Driver App

Maar TLNplanner doet meer. In combinatie met de PTV Driver App zorgt TLNplanner ervoor dat de aflevertijd voortdurend wordt geactualiseerd. Loopt de chauffeur voor op planning of heeft hij vertraging? Dan worden alle aflevertijden opnieuw doorgerekend. En natuurlijk is de nieuwe aflevertijd direct zichtbaar op de unieke webpagina van de eindklant.

tlnplanner eta adressen phone

tlnplanner eta adressen phone

Hoe werkt het?

PTV Driver App is de app die de chauffeur ondersteunt bij de uitvoering van de rit. Vanuit TLNplanner kunt u de routelijst met afleveradressen en aflevertijden via email sturen naar de smartphone of tablet waarop de app is geïnstalleerd. De chauffeur hoeft alleen maar op de link in de email te klikken om de routelijst in de PTV Driver App te openen. Hij kan meteen gaan rijden en de route adres voor adres afhandelen.

Omdat de PTV Driver App voortdurend in contact staat met TLNplanner, kunt u eenvoudig de voortgang volgen. Op het scherm ziet u een real-time overzicht van de routelijst met de afleveradressen die al zijn gepasseerd en de afleveradressen die nog volgen. Heeft de chauffeur op één afleveradres vertraging opgelopen? Of vertrekt hij juist eerder dan was gepland? Dan past TLNplanner automatisch de aflevertijden van alle resterende afleveradressen aan. Zonder dat u iets hoeft te doen.

Extra service

Kortom: met TLNplanner in combinatie met de PTV Driver App kunt u eindklanten net die extra service geven. Als een eindklant belt met een vraag over de aflevertijd, hoeft u alleen maar het real-time overzicht van de routelijst aan te klikken. Binnen enkele tellen kunt u vertellen wat de verwachte aflevertijd is, rekening houdend met vertraging.

Nog mooier is het als de eindklant zelf de voortgang kan volgen. Door op een link in uw bericht te klikken, kan hij op elk moment zien wanneer de chauffeur op de stoep staat. Dat stelt de eindklant in staat zijn eigen tijd beter in te delen en alvast ruimte te maken voor de aflevering. Daardoor kan ook uw chauffeur weer op tijd vertrekken.

PTV Driver App

Dit is een applicatie met basis boordcomputer functionaliteiten. Deze is gratis te downloaden voor iOS & Android op uw smartphone of tablet. Met deze app creëert u een real-time overzicht van uw stops. De chauffeur kan namelijk het volgende aangeven: onderweg, aankomst & vertrek. De App bied ook de mogelijkheid tot rechtstreekse aansturing naar willekeurig geïnstalleerde navigatie op de smartphone of tablet. Stuur eenvoudig en efficiënt eigen voertuigen en externe vervoerders zonder boordcomputers aan met PTV Driver App.

tlnplanner eta adressen phone

tlnplanner eta berekenen

tlnplanner eta berekenen

Volgorde optimalisatie

tlnplanner eta berekenen

Berekenen & optimaliseren

tlnplanner eta berekenen

Venstertijden, laad- en lostijden & rij- en rusttijden

Planners kunnen zich volledig verliezen in het optimaliseren van routes zonder route optimalisatie software. Hoe moeten zij een route optimaliseren met meerdere adressen of bestemmingen? Vooral als tijdvensters, leverafspraken en openingstijden een rol spelen, leidt dat tot een ingewikkelde puzzel die voor een compleet wagenpark al snel enkele uren in beslag kan nemen. TLNplanner is de standaard routeplanner voor transport & logistiek.

Route optimalisatie software houdt rekening met:

  • Venstertijden
  • Laad- en lostijden
  • Rij- en rusttijden
  • Kilometers hemelsbreed
  • Kilometers over de weg
  • Laden of lossen
functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

Zijn uw opdrachten gebonden aan tijdsafspraken, openingstijden van klanten of specifieke tijdvensters waarop uw voertuigen de binnenstad in mogen? Dan biedt routeoptimalisatie software uitkomst. Door gebruik van de tool vermijdt u onnodige kilometers, bespaart u brandstof, vermindert u de CO2-uitstoot en voorkomt u wachttijden. Zo plant u de meest efficiënte route. Kortom: slim plannen levert u geld op.

Lagere kosten en betere service dankzij route optimalisatie software

Routeoptimalisatie is één van de belangrijkste taken van planners. Nadat alle opdrachten over de beschikbare voertuigen zijn verdeeld, blijft één vraag over: wat is per voertuig de optimale volgorde voor het afhandelen van de opdrachten?

Een inefficiënte routeplanning leidt tot onnodig veel kilometers en dus extra kosten. En misschien nog belangrijker: het vertrouwen van klanten raakt beschadigd als tijdsafspraken niet worden nagekomen.

Optimaliseer de volgorde van uw stops

Route optimalisatie: liggen de stops op de juiste volgorde? Met route optimalisatie software kunt u snel en eenvoudig de routepunten op volgorde optimaliseren. Deze slimme planningstool kan routes optimaliseren op basis van de hemelsbrede afstand of het aantal kilometers over de weg. Daarnaast kan routeoptimalisatie software rekening houden met wel drie tijdvensters per stop.

tlnplanner eta berekenen

Kortste en snelste route naar uw eindbestemming

Efficiënte routes plannen is dagelijkse kost. Maar wat als de planning complex wordt, zoals bijvoorbeeld bij grote bedrijven? Of wat als er meerdere adressen zijn?

Een transportplanner wil namelijk slim plannen: de snelste route én de kortste route uitstippelen om zo inefficiëntie tegen te gaan. Het doel: de vrachtwagens zo efficiënt mogelijk inzetten en de transportkosten minimaliseren.

Een optimale route plannen met meerdere adressen

Een routeplanning is onmisbaar geworden in de logistieke sector. Wilt u de meest optimale route maken waarbij u rekening moet houden met meerdere adressen? Binnen TLNplanner kunt u een uitstekende planning maken rekening houdend met voertuigprofielen en restricties.

De route optimalisatie software zorgt ervoor dat routes korter worden en de chauffeur sneller bij zijn bestemming komt. Bereken de meest efficiënte route voor meerdere adressen met TLNplanner.

Automatisch meerdere routes (ritten) tegelijkertijd plannen? PTV Route Optimiser is het rittenplanningssysteem voor de planning & optimalisatie van meerdere ritten.

Bekijk de mogelijkheden »

tlnplanner eta berekenen

Maps

tlnplanner eta berekenen

Routing

tlnplanner eta berekenen

Geocoding

tlnplanner eta berekenen

Route optimization & scheduling

Plan demo  
*Vink "Ik wil TLNplanner integreren (software developers)" aan
 

Heeft u in-house developers en wilt u TLNplanner integreren in uw eigen applicatie? Dat is mogelijk met PTV xServer. Met deze APIs is het mogelijk om een digitale kaart, geocoding en routing (tijd, afstand, transportkosten en tolkosten berekeningen) van TLNplanner te integreren in uw eigen software oplossing.

PTV xServer wordt ingezet door:

Software leveranciers

Deze leveranciers verrijken hun oplossing met diverse planfunctionaliteiten om vervolgens aan te bieden aan hun eindklanten.

Eindklanten

Ook eindklanten verrijken hun bestaande applicatie met planfunctionaliteiten. Deze eindklanten dienen wel in-house developers te hebben.

Klik hier voor meer informatie betreft PTV xServer »

De Belgische tol berekent u eenvoudig met TLNplanner. Neem de verschillende tolheffingen mee in uw routeplanning, zodat u altijd de meest efficiënte route rijdt. De professionele routeplanner zorgt voor actuele toltarieven binnen Europese landen. Op deze manier heeft u altijd beschikking over de actuele toltarieven in België voor uw vrachtwagens en wordt u nooit meer verrast door extra kosten.

Kilometerheffing België berekenen voor uw route

Met een computer en internettoegang kunt u al gebruik maken van TLNplanner en snel de tol in België berekenen voor uw route. Binnen de logistieke sector is deze routeplanner een enorm handige tool die u kunt gebruiken om vooraf een goede indicatie te kunnen maken van uw vrachtwagen tolkosten en transportkosten. De routeplanner houdt rekening met:

  • speciale toltarieven;
  • rijtijdonderbrekingen en rustpauzes;
  • toeslagen voor vrachten;
  • traject-, tijd- en vaste kosten.

Vrachtwagen routes in België

Bereken de Belgische kilometerheffing of in de volksmond: de Belgische tol en ga altijd voorbereid op pad. Met de hulp van TLNplanner stippelt u uw route uit, van het vertrekpunt tot aan de eindbestemming. Door rekening te houden met de totale transportkosten, stippelt de routeplanner de meest optimale en efficiënte route voor u uit. Ook rustpauzes worden meegenomen in de berekening. Zo gaat u altijd voorbereid op pad en kunt u uw offertes nauwkeuriger opstellen. Aangezien de transportkosten verschillen per voertuig, heeft u de keuze uit verschillende voertuigprofielen. Maakt u gebruik van bestelauto’s, stadsdistributie, lichte vrachtauto’s of zware vrachtauto’s? Stel een persoonlijk vrachtwagenprofiel samen door de parameters in te vullen en laat de berekening van de tol in België en de routeplanning aan TLNplanner over.

Altijd accurate offertes voor transport in België

Wanneer u regelmatig routes via België rijdt of transporten naar België verzorgt, maakt u gemakkelijk gebruik van TLNplanner. U heeft nooit meer last van onzekerheid over de Belgische tol, omdat dit systeem altijd de actuele Belgische toltarieven hanteert. Daarnaast heeft TLNplanner nog andere functionaliteiten die het plannen van uw transport routes gemakkelijk maken. In België, maar ook in andere Europese landen, komt u niet meer voor verrassingen te staan. Heeft u interesse? Neem contact met ons op of probeer TLNplanner gratis uit.

tlnplanner eta berekenen

Afstandstabellen

tlnplanner eta berekenen

Eigen POI importeren

tlnplanner eta berekenen

CO2-uitstoot

Adressen inlezen met Datamanager dankzij Excel import

U kunt d.m.v. een CSV-import gemakkelijk uw eigen klant- en leveranciersgegevens importeren in de Excel routeplanner. Dit is inclusief de contactgegevens of andere zaken zoals de laad- of loslocaties. Krijg een duidelijk overzicht door symbolen en kleuren te gebruiken.
Klik hier om meer te lezen »

tlnplanner eta berekenen

Bulkberekeningen in Excel met Tender+ functionaliteit

De Tender+ functionaliteit in TLNplanner is bedoeld om snel en betrouwbaar meerdere tijd-, afstand-, tolkosten-, transportkosten- en emissieberekeningen in Excel door te rekenen. Deze functionaliteit zit standaard in de Excel routeplanner en heeft geen aparte installatie of update nodig. Er is een gebruikersinterface beschikbaar voor het instellen van de parameters en het up- en downloaden van datasets in Excel. Kortom, er hoeven geen interfaces te worden gemaakt.

De bulkberekeningen worden op de achtergrond uitgevoerd, zelfs wanneer u uitlogt in TLNplanner, uw internetbrowser afsluit of de computer uitgeschakeld. Zodra de berekeningen zijn voltooid ontvangt u een in-app of email bericht.

tlnplanner eta berekenen

Multiple stops in Tender+

Het was voorheen enkel mogelijk om berekeningen uit te voeren van A naar B. Het is vanaf heden ook mogelijk om tussenpunten toe te voegen en dit mee te nemen in de berekening.

Wat bereikt u met de Excel routeplanner?

Snel en betrouwbare transportkostenberekening

Wanneer u handmatig meerdere berekeningen moet uitvoeren voor een nieuwe tender, kan er al snel een fout gemaakt worden en daarnaast vergt het erg veel tijd. Een onjuiste calculatie kan van grote invloed zijn op de rest van de berekening. Met tender+ kunt u vertrouwen op de nauwkeurige berekening zoals u gewend bent van TLNplanner maar dan in Excel. U bent van het nieuwste kaartmateriaal verzekerd evenals de huidige en toekomstige tolkosten. Kortom, voorkom fouten en bespaar tijd.

Strategische beslissingen

Vergelijk de impact van wijzigingen in afstanden, transportkosten, rij- en rusttijden en tolkosten van verschillende voertuigen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten en baten. Bovendien kunt u reeds uitgevoerde ritten berekenen, zodat u verschillende rapporten van o.a. winstgevendheid van klanten kunt maken.

Gebruik maken van tender+

De Tender+ module is enkel beschikbaar binnen TLNplanner. De eerste honderd berekening zijn kosteloos. Bent u daarna overtuigd? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 (0) 346 581 613.

tlnplanner eta berekenen

Bereken o.a. CO2-uitstoot

tlnplanner eta berekenen

PDF export van uitstoot

tlnplanner eta berekenen

Klimaatdoelstellingen 2030

Bereken en rapporteer uw CO2-uitstoot en draag bij aan groene logistiek

Een CO2-berekening is cruciaal als uw bedrijf een bijdrage wil leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot met 50 procent in 2030. Maar waarschijnlijk staat een berekening van de CO2-uitstoot niet op het dagelijkse takenlijstje van de planners. Met TLNplanner ziet u snel of uw vrachtwagens wel de meest efficiënte en milieubewuste routes rijden, het is uw CO2 calculator voor transport & logistiek.

tlnplanner eta berekenen

CO2 calculator voor transport: overzicht van emissies

De overheid en de maatschappij kijkt vooral naar de CO2-uitstoot, maar een vrachtwagen stoot meer uit. De CO2 calculator voor transport brengt alle verschillende emissies in beeld:

  • Koostolfdioxide (CO2)
  • Distikstofoxide (N2O)
  • Methaan (CH4)
  • Zwaveldioxide (SO2)
  • Stikstofoxiden (NO2)
  • Ammoniak (NH3)
  • NMVOS
  • Fijnstof
  • Koolmonoxide (CO)
functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

Green Logistics met uw CO2 calculator voor transport

Steeds meer bedrijven willen weten hoeveel CO2-uitstoot hun transport veroorzaakt. Daarnaast bestaan er wettelijke restricties. Frankrijk is het eerste Europese land waarin het sinds 2013 wettelijk is verplicht om de CO2-uitstoot voor transport in, van en naar Frankrijk aan te geven.

Met de emissieberekening van TLNplanner kunt u de vraag naar ‘groene logistiek’ al aan tijdens de routeberekening. Afhankelijk van het voertuig, het gewicht en de helling berekent TLNplanner alle relevante emissies van de route.

Deze uitstoot kan direct vanuit de routeplanner door de stichting myclimate worden gecompenseerd. Zo biedt u uw klanten groene logistiek, waarborgt u belangrijke concurrentievoordelen en bent u voorbereid op toekomstige regelgeving.

Rapportages van uw CO2-uitstoot

Met de CO2 calculator transport kunt u voor al uw ritten gedetailleerde uitstootrapportages opstellen. Deze rapportages bieden een overzicht van alle verschillende emissies. In één oogopslag ziet u welke voertuigen en welke ritten de grootste bijdrage aan uw CO2-uitstoot leveren.

TLNplanner biedt meer mogelijkheden. Wilt u weten of een andere route met minder hoogteverschillen leidt tot minder uitstoot? Bent u benieuwd naar het effect als u een ander vrachtwagen met een ander voertuigprofiel inzet? TLNplanner geeft u snel antwoord.

tlnplanner eta berekenen

Kosten- en salarisprofielen

tlnplanner eta berekenen

Kosten o.b.v. voertuigprofielen

tlnplanner eta berekenen

Brandstofkosten & emissies

tlnplanner eta berekenen

Voor- en nacalculatie

tlnplanner eta berekenen

Tolkosten berekenen

tlnplanner eta berekenen

Excel & PDF export

Transportkosten calculator: nauwkeurig transport kosten berekenen

Offertes opstellen doet u met TLNplanner. U kiest zelf het voertuigprofiel dat als basis dient voor het berekenen van uren en kilometers. Vervolgens is het aan u om te bepalen hoe u de transportkosten berekent: op basis van kosten per kilometer, kosten per uur en/of vaste kosten. Transportkosten berekenen doet u eenvoudig en vertrouwd met TLNplanner.

tlnplanner eta berekenen

Voor- en nacalculatie: transportkosten calculator

Het behouden of zelfs vergroten van de winstmarge begint met een betrouwbare voorcalculatie en eindigt met een goede nacalculatie. Met TLNplanner berekent u vooraf wanneer een rit winstgevend is, zodat u de juiste tarieven in uw offerte kunt opnemen. Heeft u een rit uitbesteed? Dat berekent u eenvoudig of de gefactureerde bedragen kloppen. Gebruik van TLNplanner voorkomt misverstanden.

Tolkosten - onderdeel van transportkosten berekenen

Een steeds groter deel van de transportkosten bestaat uit tolkosten. Gaat de rit via tunnels of wegen waarvoor tol verschuldigd is? Gaat het om een vrachtauto die in België of Duitsland tol plichtig is? Met TLNplanner berekent u niet alleen wat de totale transportkosten zijn, maar ook wel deel daarvan uit tolkosten bestaat.

Brandstofkosten en emissies

Niet alleen uw bedrijf, maar ook uw klanten staan voor een grote uitdaging als gevolg van de klimaatdoelstellingen. Alleen al de logistieke sector heeft de ambitie uitgesproken om de CO2-uitstoot van het transport tot aan 2030 halveren. Met TLNplanner berekent u per rit niet alleen het brandstofverbruik, maar ook de emissies.

Kosten- en salarisprofielen

Het salaris van desbetreffende chauffeur speelt ook een rol in de totale transportkosten. Bij het transportkosten berekenen houdt TLNplanner rekening met het uurtarief van de chauffeur.

Dat niet iedereen alle opties in TLNplanner kent, is niet vreemd gezien de vele mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld de Datamanager waarmee gebruikers hun eigen klant- en leveranciersgegevens inclusief contactgegevens in TLNplanner kunnen importeren of andere zaken zoals laad- of loslocaties.

Gegevens direct zichtbaar

Om alle locaties van uw klant of leverancier direct zichtbaar te maken op de kaart van TLNplanner, hoeft u nu nog alleen maar de naam van uw relatie in te voeren. Als u veel vaste klanten of leveranciers heeft, hoeft u hiervan niet steeds weer opnieuw de adresgegevens in te voeren. Met de Datamanager is het mogelijk om vaak terugkomende adressen standaard in te voeren in de TLNplanner.

screenshots tlnplanner datamanager

Klant- en leverancier gegevens

Als u voor bepaalde klanten restricties heeft is het mogelijk om deze op te nemen in de Datamanager. Dit kunnen verschillende factoren zijn zoals: venstertijden, verblijftijden maar ook andere opmerkingen waaronder: laad- en losplaats, contactpersonen of telefoonnummers. Deze gegevens dienen ingelezen te worden door middel van een CSV-import of deze handmatig aan te maken.

Overzicht door middel van symbolen

TLNplanner biedt u de mogelijkheid om voor uw afleveradressen verschillende symbolen en kleuren te kiezen. Doordat u kunt kiezen tussen verschillende symbolen en kleuren krijgt u een duidelijk beeld op de TLNplanner kaart van uw afleveradressen. Voor meer informatie over de Datamanager in TLNplanner kunt u contact opnemen met onze helpdesk via onderstaande gegevens of bekijk hier de digitale handleiding.

tlnplanner eta berekenen

Europese tolkosten

tlnplanner eta berekenen

Actuele tolkosten

tlnplanner eta berekenen

Voor- en nacalculatie

Europese tolkosten voor Transport & Logistiek

Tolkosten berekenen voor vrachtwagens is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van uw route of het opstellen van uw offerte. TLNplanner helpt u bij het uitstippelen van de efficiëntste routes en het opstellen van uw offertes. 

Klopt uw offerte? Voor een exacte berekening moet u de te verwachten kosten kennen. Naast de transportkosten zorgt de vrachtwagen tolkosten voor een behoorlijke kostenpost. Met TLNplanner kunt u tolkosten berekenen voor vrachtwagens voor alle tol plichtige landen.

Vrachtwagen tolkosten berekenen: de Belgische kilometerheffing

Sinds 1 april 2016 betalen alle eigenaren van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing in België. De Belgische kilometerheffing zal van toepassing zijn op autosnelwegen en op een aantal regionale en gemeentelijke wegen.

tlnplanner eta berekenen

Met TLNplanner internet kunt u snel en accuraat de vrachtwagen tolkosten berekenen in België. Deze professionele routeplanner zorgt voor actuele toltarieven binnen Europese landen. Op deze manier heeft u altijd beschikking over de actuele Belgische tol tarieven voor uw vrachtwagens en wordt u nooit meer verrast door extra kosten.

Meer over Tol in België »

 

Maut Duitsland berekenen voor snelwegen en B-wegen (bundesstrasse)

Sinds 2015 geldt de Duitse LKW-Maut niet meer alleen voor vrachtwagens van 12 ton of meer, maar ook voor vrachtwagens met een minimaal gewicht van 7,5 ton. U betaalt deze tol als u gebruik maakt van de Duitse autosnelwegen. Deze wegen worden ook wel ‘bundesautobahnen’ genoemd en vallen onder het federale beheer. Er bestaat echter ook tol voor bundesstrasse. Dit zijn wegen buiten de snelweg, die ook onder de verantwoordelijkheid van de federale overheid vallen. In 2018 is het totale Duitse wegennet onder de tolheffing gebracht. Daardoor bedraagt het gehele maut plichtige wegennet nu ongeveer 55.000 kilometer!

tlnplanner eta berekenen

De Duitse tol in 2019 wordt aanzienlijk hoger dan in 2018. In mei 2018 besloot Duitsland de tol voor vrachtwagens fors te verhogen, met zo’n 20 tot zelfs 60 procent. Vrachtauto’s met euroklasse 6 en vier assen betalen 60 procent meer dan voorheen. Maut in Duitsland berekenen doet u met TLNplanner!

Meer over Tol in Duitsland »

 

Vrachtwagenheffing in Nederland, komt het eraan?

In navolging van Duitsland en België gaan in Nederland steeds meer stemmen op om vrachtwagenheffing in Nederland in te voeren. Een toenemend aantal politieke partijen en belangenorganisaties zien in Nederlandse vrachtwagenheffing het instrument om de files op de Nederlandse snelwegen terug te dringen en de CO2-uitstoot te reduceren. Het lijkt een kwestie van tijd voordat we ook in Nederland extra gaan betalen voor een groot deel van de afgelegde kilometers.

De Nederlandse overheid heeft op 15 september 2021 een wetsvoorstel ingediend voor invoering van een vrachtwagenheffing in Nederland. Naar verwachting moeten alle vrachtwagens vanaf 2026 gaan betalen voor gebruik van de Nederlandse snelwegen en een aantal regionale en lokale wegen. De Nederlandse vrachtwagenheffing zal circa 15 cent per kilometer bedragen.

Nederlandse vrachtwagenheffing berekenen met TLNplanner

Met TLNplanner berekent u snel en eenvoudig wat de Nederlandse vrachtwagenheffing u gaat kosten. Zodra alle details over de vrachtwagenheffing in Nederland bekend zijn, ondergaat TLNplanner een update. Omdat TLNplanner in de cloud draait, hoeven gebruikers daarvoor niets te doen. Vervolgens kunt u ruim van tevoren met deze tool de tolheffing in Nederland uitrekenen, zoals: wat de kosten zijn per rit, per vrachtwagen, per klant of per jaar.

Hoe werkt dat precies? Met TLNplanner kunt u elke rit invoeren en de beste route berekenen, rekening houdend met de vrachtwagenheffing en eventueel met de tolkosten in België en Duitsland. Wilt u de vrachtwagenheffing voor meerdere ritten tegelijk uitrekenen? TLNplanner biedt de mogelijkheid om bulkberekeningen in Excel uit te voeren.

Meer over Nederlandse vrachtwagenheffing »

 

Nieuwe toltarieven in TLNplanner

Nieuwe toltarieven worden altijd z.s.m. in de TLNplanner geüpdatet. Zo kunt u vooraf alvast inspelen op de wijzigingen en heeft u voldoende tijd om uw klanten te informeren.

 

tlnplanner eta berekenen

Multiple-stop & Volgorde optimalisatie

tlnplanner eta berekenen

Europese tolkosten

tlnplanner eta berekenen

Diverse voertuigprofielen

tlnplanner eta berekenen

Adressen importeren (CSV. Import)

tlnplanner eta berekenen

Tijdvensters & service tijd

tlnplanner eta ptv driver app

ETA berekenen

Multiple-stop & volgorde optimalisatie: een vrachtwagen route plannen

In het wegtransport wordt routeplanning software gebruikt om voor een enkele vrachtwagen met twee of meer afleveradressen de optimale route te berekenen. De routeplanner software houdt daarbij rekening met alle gegevens die relevant zijn voor wegtransport: maximale doorrijhoogtes en aslasten, routes voor ADR-goederen of LZV’s, milieuzones en tijdvensters in binnensteden, etc.

Volgorde optimalisatie

Daarnaast biedt TLNplanner de mogelijkheid om de volgorde te optimaliseren van deze adressen, de routeoptimalisatie kan op basis van diverse factoren zoals tijdvensters & service tijd zijn.

functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

Bent u op zoek naar een automatische routeplanner?

Wilt u automatisch en tegelijkertijd orders in optimale ritten plannen, waarbij rekening wordt gehouden met: venster- en levertijden, diverse voertuigprofielen, laad- en lostijden, laadmeters en volume? Bekijk de mogelijkheden van ons ritplanningssysteem PTV Route Optimiser ST.

Ontdek meer over ritplanningssoftware »

Google Maps voor vrachtwagens of een professionele routeplanning software om uw vrachtwagen route te plannen?

Een professionele tool berekent niet alleen de afstand en rijtijd, maar ook de transportkosten en tolkosten. Het enige dat nodig is zijn geografische data zoals plaatsnamen, postcodes, straatnamen en huisnummers of geografische coördinaten – handig voor bijvoorbeeld nieuwbouwlocaties. Op basis van die data genereert het routeplanning systeem een kaart met daarop de route.

functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

De professionele routeplanning software om uw vrachtwagen route te plannen, plant uw routes op basis van belangrijke gegevens voor vrachtwagens, in tegenstelling tot Google Maps. U kunt kiezen uit standaard voertuigprofielen, waarbij u de standaard uitkomsten genereert:

  • Zware vrachtauto 40T
  • Lichte vrachtauto 20T
  • Stadsdistributie 12T
  • Bestelauto (Koerier)
  • LZV
  • ADR

De profielen zijn zo ingesteld dat ze de optimale route berekenen, rekening houdend met tolwegen, rij- en rusttijden, gewichtsbeperkingen, transit traffic, brughoogtes en andere trajectbeperkingen. Google Maps & vrachtwagens, is het slim? Als u het aan ons vraagt is het antwoord: nee.

Lees meer in ons blog bericht »

Niet alleen planners maken dagelijks gebruik van TLNplanner. Ook hun collega’s raadplegen de tool graag voor het in kaart brengen van tijden, afstanden, emissies, tolkosten en transportkosten. Denk aan de collega’s van verkoop of financiën.

Een vrachtwagen route plannen, waar hou ik rekening mee?

  • Voertuigprofielen
  • Milieuzones
  • Rij- en rusttijden
  • Laad- en lostijden
  • Venstertijden
  • Tolkosten voor vrachtwagens
  • Transportkosten
  • CO2-uitstoot
  • Verkeersinformatie
  • Vrachtwagenparkeerplaatsen
functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

Tijd- en afstandsberekeningen

Met de routeplanning software berekent u voor elke rit snel en adequaat de afstand en de rijtijd achter het stuur, maar ook de rusttijd die de chauffeur onderweg dient in te plannen. Gaat de rit met een vrachtauto, een bestelbus of een personenauto? TLNplanner kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende voertuigprofielen, zodat u altijd een betrouwbare en realistische berekening krijgt.

Tol- en transportkosten berekenen

Een steeds groter deel van de transportkosten bestaat uit tolkosten. Gaat de rit via tunnels of wegen waarvoor tol verschuldigd is? Gaat het om een vrachtauto die in België of Duitsland tol plichtig is? Met TLNplanner berekent u niet alleen wat de totale transportkosten zijn, maar ook wel deel daarvan uit tolkosten bestaat.

ETAs berekenen met TLNplanner

Het is mogelijk om met TLNplanner nauwkeurig ETAs te berekenen en te delen met uw klant. U leest hier meer.

Verschil ritplanning & routeplanning?

Er bestaat veel verschil tussen ritplanning en routeplanning. TLNplanner is een routeplanner om een route te plannen van A naar B of naar Z en vervolgens de stops te optimaliseren. Rittenplanning met een ritplanningssysteem, zoals PTV Route Optimiser, verdeeld al uw orders automatisch over het wagenpark en hier ontstaan meerdere geoptimaliseerde ritten uit, welke ook zichtbaar zijn op de kaart. Zie hieronder een overzicht van de functies of ontdek de verschillen tussen rit- en routeplanning op ons blog bericht.

Meerdere routes (ritten) tegelijkertijd plannen? Dit kan met ons rittenplanningssysteem PTV Route Optimiser ST. 

Bekijk de mogelijkheden »

Functies

TLNplanner

PTV Route Optimiser ST

Routeplanning - één route Ja Nee
Rittenplanning - meerdere ritten Nee Ja
     
Het (automatisch) toewijzen van activiteiten aan resources/­voertuigen Nee Ja
Weergave meerdere ritten op de kaart Nee Ja
Volgorde van ritstops optimaliseren Ja Ja
Import vanuit een administratief systeem (ERP, TMS, WMS, eigen applicatie,…) Nee Ja
Excel (.csv) import Ja Ja
Single en multi depot/dc planning Nee Ja
Berekenen en communiceren van ETA's Ja* Ja
Tol- en transportkosten berekenen Ja Ja
Keuze diverse voertuigprofielen Ja Ja
Rekening houden met venstertijden Ja Ja
Rapportage­mogelijkheden Nee Ja
Analyse wagenpark en chauffeurs Nee Ja
Kostenoverzicht van het complete wagenpark Nee Ja
Visualisaties op de kaart Ja Ja
Koppeling met boordcomputer Nee Ja
Voorplanning / planvoorstel Nee Ja
Bulk­berekeningen in Excel Ja Nee
Rekening houden met lading, gewichten, volumes, laadmeters & overige restricties Nee Ja
Rekening houden met laad- en lostijden Ja Ja
Emissie­berekening Ja Ja

 
* Het is mogelijk om ETA’s binnen TLNplanner te berekenen & communiceren. Dit kan d.m.v. PTV Driver App i.c.m. PTV Drive&Arrive.

TLNplanner is de standaard vrachtwagen routeplanner voor de logistieke sector. De afstanden die verladers en vervoerders met deze routeplanner berekenen, gelden als de norm bij het opstellen van transportfacturen. Daarnaast is TLNplanner gewoon een ontzettend handige routeplanner.

TLNplanner, uw truck routeplanner wordt gebruikt voor:

 
 

brochure tlnplannerDownload gratis onze brochure »
 

TLNplanner is ontwikkeld door PTV Group in samenwerking met brancheorganisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN). Reden is de grote behoefte van de logistieke sector aan een gestandaardiseerd systeem voor het berekenen van afstanden. Gebruik van de TLNplanner voorkomt misverstanden en discussies over de in rekening gebrachte afstanden.

Verladers en vervoerders in heel Nederland en daarbuiten gebruiken de vrachtwagen routeplanner voor het doorrekenen van offertes, transportkosten te berekenen, plannen van transporten, berekenen van tolkosten en opstellen van facturen. Daarbij houdt de truck routeplanner rekening met de kenmerken van de verschillende voertuigen. Beter gezegd: de berekende routes, tijden en afstanden zijn gebaseerd op uw eigen voertuigprofiel.
 

functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

De voordelen van een online transport routeplanner?

  • Vrachtwagen vriendelijke routes
  • Altijd up-to-date!
  • Digitale kaart
  • Gratis testen
  • Een online oplossing
  • Samen met TLN ontwikkeld
  • PTV Group: meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van rit- en routeplanning!

Klik hier om meer voordelen te lezen »
 

Routeplanner vrachtwagen: diverse voertuigprofielen

De routeplanner voor vrachtwagens biedt u de keuze uit diverse voertuigprofielen. U kunt kiezen uit zes standaard voertuigprofielen, waarbij u de standaard uitkomsten genereert:

  • Zware vrachtauto 40T
  • Lichte vrachtauto 20T
  • Stadsdistributie 12T
  • Bestelauto (Koerier)
  • ADR
  • LZV
functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

De profielen zijn zo ingesteld dat ze de optimale route berekenen, rekening houdend met tolwegen, milieu zones, gewichtsbeperkingen, transit traffic, brughoogtes en andere trajectbeperkingen. Het is ook mogelijk een eigen profiel aan te maken van uw voertuig.

Klik hier om meer te lezen over voertuigprofielen »
 

Waar houdt de truck routeplanner rekening mee?

  • Tolwegen
  • Milieuzones
  • Rij- en rusttijden
  • Verkeersinformatie
  • Venstertijden
  • Laad- en lostijden
  • Verschillende voertuigprofielen (o.a. LZV & ADR)
  • Vrachtwagenparkeerplaatsen

Vraag uw gratis online demo aan!
 

Wat kost TLNplanner?

Bekijk de actuele prijslijst of lees meer informatie over onze licenties.
 

Vrachtwagen navigatie met TLNnavigator

De navigatie App met vrachtwagen­vriendelijke routes. Stuur eenvoudig de geplande rit vanuit TLNplanner door naar TLNnavigator.

Meer informatie over TLNnavigator »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »